|
Frtalja z zelišči
Frtalija je značilna za Goriška brda, izvorno prihaja iz Italije. Je aromatična, nežna, sočna in okusna. Primerna je za vse priložnosti. Za frtajlo so osnovne tru sestavine: melisa (srčno zelje), komarček (koromač) in materina drobtinica (maderjalca). Končna izbira zelišč je prepuščena kuharju. Pozimi jo lahko naredimo tudi s klobaso in pršutom.
Sestavine 2 jajci 3 žlice moke pest zelišč: koromač, srčno zelje, beli vratič, rman, drobnjak, salvija itd... sol po okusu 2 dcl meka olje
Postopek priprave Jajca, moko in mleko stepemo ter primešamo sesekljana zelišča. Tako pripravljeno maso vlijemo v ponev na vroče olje (1 cm debelo) in počasi cvremo na obeh straneh. Postrežemo vročo, skupaj s svežo sezonsko solato. Zadnje objave
|