Jogurtove rezine s kosmiči in sadjem

29. 04. 2024

 

Sestavine: 

  • 200 g pirine moke
  • 150 g ovsenih kosmičev
  • 150 g kokosovega sladkorja
  • 3 g pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 180 g zmehčanega masla
  • 1 limona
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 600 g grškega jogurta
  • 100 g kisle smetane
  • 50 g sladkorja
  • 25 g koruznega škroba
  • 400 g malin (sveže ali zamrznjene)

Postopek: 

  • Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač, velikosti 35 x 25 centimetrov, obložimo s papirjem za peko.
  • Maslo narežemo na kocke, da se zmehča, ter naribamo limonino lupinico.
  • V skledi zmešamo pirino moko, ovsene kosmiče, kokosov sladkor, pecilni prašek in sol. Dodamo še maslo, limonino lupinico in vanilijev ekstrakt. Premešamo, da se sestavine povežejo v mokrim drobtinam podobno zmes.
  • Zvrhan lonček zmesi prihranimo za posip, preostanek pa razporedimo po dnu pekača in z dlanjonežno pritisnemo, da se zapolnijo morebitne luknjice.
  • V drugi skledi zmešamo grški jogurt, kislo smetano, sladkor in koruzni škrob. Jogurtovo zmes pretresemo v v pekač in jo po vrhu pogladimo, nato pa po njej razporedimo maline. Na koncu po vrhu potresemo preostanek ovsene zmesi.
  • Pecivo pečemo v ogreti pečici 45 minut, pred rezanjem pa ga pustimo stati dve uri, sicer pa ploščice hranimo v hladilniku.

Vir: okusno.je

Nazaj